Aktuális

Váratlan fordulat: mégsincs határideje a tankönyvek befizetésének

Nem kell aggódniuk azoknak, akik tegnap nem jutottak el postára, hogy befizessék a tankönyvcsomagokat, bőven van még idejük.

Kis riogatással megkaptuk idén is a tankönyvekről szóló csekket, hogy augusztus 15-ig fővesztés terhe mellett fizessük be, mert különben. A kacifántos kísérőszövegből legalábbis azt olvashattuk ki, hogy ha nem fizetünk eddig az időpontig, azaz tegnapig, akkor nem lesz a gyereknek tankönyve, vagy ha igen, akkor ki tudja, mikor. Most ezt, egy nappal a határidő lejárta után megváltoztatták, mégsem olyan fontos ez a határidő, már akár szeptemberre is tolható ez a nem épp elhanyagolható költség.

Ez azért remek hír azoknak, akik nem fizettek még, mert így nem kell félni, hogy tankönyv nélkül marad a gyerek. És azért nem annyira remek hír azoknak, akik rohantak a postára fizetni, mert így nem az iskolakezdés büdzséjéből kellett volna ezt is kiszorítani, hanem megvárhattuk volna vele a szeptemberi fizetést.

Augusztus 15-én ugyan lejárt a tankönyvcsomagok árának befizetési határideje, de a szülőknek lehetőségük van arra, hogy a tankönyvek átvételéig befizessék a pénzt – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága szombaton.

Közlésük szerint a szülőknek lehetőségük van arra, hogy később fizessenek, és az átvételkor bemutassák a csekket, illetve hitelt érdemlően bizonyítsák a befizetést. “Így tehát a határidő technikailag a tankönyvcsomagok átvétele”  – áll a közleményben. Azok a szülők, akik nem kapták meg a befizetésre szolgáló csekket, az iskoláktól vagy a Könytárellátó Nonprofit Kft. (Kello) infopontjain kérhetik a pótlást írták.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top