Aktuális

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

A könyöke a vesémben, reggel 7-kor kolbászszag, ordítva telefonálás – utastársak, akiktől falnak megyünk a tömegközlekedés közben. Mert ilyenkor néha úgy tűnik, mintha csak a mi bosszantásunkra találták volna ki őket, és ez az egész csak egy kabaréjelenet volna, amin mások valahol jól szórakoznak.

1. A helyezkedő

A leszállók fele még az ajtóig sem ért el, de ő már nyomul befelé, könyékkel kicsit rásegít, esetleg hangosan méltatlankodik, mert nagyon siet. Persze ettől még egyáltalán nem fog hamarabb elindulni a busz, de legalább mindenkinek rá tud lépni a lábára.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

2. A kényelmes

Tömve van a metró, és egyébként is mindenki levegő után kapkod, mert 40 fok van, és áll a levegő? Ugyan már. A lényeg, hogy ő kényelmesen maga mellé tudta mindkét oldalra pakolni a szatyrait, és ezzel tulajdonképpen nem is foglal túl sok helyet, csak úgy nagyjából három további leülni vágyóét. Csomagokat ölbe venni, esetleg lába mögé a földre helyezni a karakter megtartása érdekében szigorúan tilos.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

3. A főhős

Teljesen mindegy, hogy nő vagy férfi, fiatal vagy idős, a “főhős” szerep nem válogat. Ő az, aki társalgás közben egy-egy frappáns mondat végén büszkén körülnéz, hogy mindenki hallotta-e. Aki indokolatlanul hosszan és hangosan magyaráz a gyereknek, mert a bölcsességét kár lenne bárkinek is kihagynia. Ha társaság nélkül utazik, akkor ideális önkifejezési eszköz a mobiltelefon valószínűtlenül hangos használata, lehetőleg minél több intim részlet kitárgyalásával.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

4. A megmondó

Felháborítja, hogy lassan megy a busz. Kiakasztja, hogy nem jár a levegő. Gyomoridege lesz attól, hogy a sofőr már másodszor dudál az út alatt. De ő odamegy, és megmondja. Mindjárt, de tényleg. Mert ez tűrhetetlen. Hogy ennyi pénzt kifizet az ember, erre ezt kapja. És neki jogai vannak, amit nem is hagy annyiban. Majd ő rendet tesz itt. Benyújtja a panaszt, megírja a levelet, és különben is ismer valakit a központban, úgyhogy fel is írja mindjárt a rendszámot. Csak előtte pihen egy kicsit.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

5. Az orrfacsaró

2014. Minden sarkon illatszerbolt és kis közért. Szóval szappan, dezodor? Esetleg egy rágó a reggeli kolbász és hagyma után? Nem? Oké, de akkor legalább ne szuszogjon mások arcába, legyen olyan kedves. Esetleg jusson eszébe, hogy kinyissa az ablakot, ami mellett áll.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

6. A DJ

Szuper, hogy megvannak neki a legjobb slágerek. Persze, kár is lenne halkan hallgatni. Akkor nem jön ki eléggé a basszus. Gondoskodik róla, hogy igazi koncerthangulat legyen, az sem baj, ha a saját zenéden és fülhallgatódon keresztül is meghallod az övét. Legalább tanulsz végre egy kis stílust, ugye.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

7. Az auragyilkos

Ő az, akinek teljesen mindegy, mennyi hely van még körülötte, akkor érzi jól magát, ha közel érez magához. Téged. Vagy bárki mást. A lényeg, hogy kicsit összeérjen a bőrötök, esetleg a könyöke és a veséd, de semmiképpen ne hagyjon neked intim szférát még akkor sem, ha egyébként ürességtől kong a jármű.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

8. A bamba

Még egy kicsit nézelődik, mielőtt leszáll. Természetesen az ajtó közepénél szobrozva. Fontos, hogy rendületlenül egy helyben álljon, dacolva a le- és felszállni vágyókkal, a lehetőségekhez mérten pedig kicsit még a lábát is kirakja, hogy legyen miben elesnünk.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

9. Az ismerkedő

Majdnem gyanús, hogy ő eleve le sem száll a buszról, hanem újabb és újabb kört tesz végállomástól végállomásig. Így szerez barátokat. Folyamatosan közlendője van, többnyire teljesen mindegy, hogy ki ül mellette, lényegében képes onnan folytatni a következőnek a sztorit, ahol az előzővel véget ér. Logikát és történetszálat ne keressünk. Nyugalmat se.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

10. A megpihenő

Szédületes bulin ütötte szét magát előző este, de az is lehet, hogy három műszakban dolgozik, mindenesetre leül, elhelyezkedik, két megálló múlva pedig finoman elkezd billenni a feje a vállunk irányába. Általában akkor rezzen össze, amikor a homloka már finoman hozzánk ér, de haladóbbak egész egyszerűen ránk dőlnek, úgy maradnak, és kész.

10 utastípus, akiktől megőrülünk a buszokon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top