Aktuális

Elképesztő történet a tengerbe veszett fényképezőgépről

Elképesztő történet egy magyar fiatal finn cimborájáról, aki Indonéziában nyaralt, egy Svájcban élő magyar családról, illetve a tengerfenéken felejtett vízalatti fényképezőgépről.

Két nappal ezelőtt írt nekem Facebookon egy régi kedves, finn barátom (Dani), hogy segítsek neki megtalálni egy vízalatti kamera tulajdonosát, amelyre ő bukkant az indonéz habokban. Azonnal meghatott az ötlete, és bár nem túl sok reményt fűztem a sikerhez, megosztottam az általa posztolt felhívást:

“I found an underwater camera 200m outside of #GiliAir – #Indonesia, at the bottom of the sea. Please help me to get the camera back to its owner. Most likely to a #hungarian family. Social media – please do your task and #Share#Lostcamera#CameraFound #LostAndFound
If you recognize this family please PM me so they can get their camera back.”

Először csupán barátaim között “szórtam szét” a bejegyzést, de éreztem, hogy ez nem lesz elég. Így hát – jobb híján – saját kerületem nagyobbacska csoportjában is közzétettem a felhívást, hátha ott szélesebb körben tud terjedni az információ.

Ami pedig ez után történt, az több, mint hihetetlen. Alig pár órán belül jelentkezett egy hölgy, hogy ő tudja, kik szerepelnek a képen… de nem is biztos, hogy én tudom a legszemélyesebben átadni ezt a történetet, ezért alább bemásolom azt a megható üzenetet, amelyet a fényképezőgép tulajdonosa osztott meg.

Az üzenetet a Nonszensz blogon olvashatod!

A hős megtaláló
A hős megtaláló

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top