Aktuális

Markáns hidegfront vet véget a hőségnek

Csak szerdáig örülhetünk a 33-34 fokoknak. A csütörtökön befutó hidegfront nyomán jelentősen visszaesik a hőmérséklet, akár 19-20 fok is lehet. Kedden azonban több keleti megyében is várhatók heves esőzések, de ezzel együtt tartós hőségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden északon lesz több, délen kevesebb felhő, eleinte még északnyugaton lehet némi csapadék, majd főként az ország északkeleti harmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkülhet. A Dunántúlon és északon 25-28, máshol 29-33 fok várható; délkeleten lesz a legmelegebb.

A hőség miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú, Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Utóbbi megyékben a napi középhőmérséklet tartósan 25 fok felett alakulhat. Mindemellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Egy-egy intenzívebb zivatart 70 kilométer/óránál erősebb szél, jégeső és rövid idő alatt 20 milliméternél is több csapadék kísérhet.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét további napjaiban, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top