Aktuális

A fél országban ma is várható felhőszakadás

Tíz megyében és a fővárosban továbbra is készülni kell jelentős esőzésekre. Több helyen viharos széllel, illetve jégesővel járó heves zivatarok is lehetnek.

Péntektől javul az idő. A nyugati országrészben a napsütés veszi át a főszerepet, míg zápor, zivatar elszórtan a Dunától keletre alakulhat még ki. A légmozgás gyenge lesz, csak zivatarok környezetében erősödik fel. A csúcshőmérséklet általában 25-29 fok között alakul. Késő estére 18-23 fok közé hűl le a levegő. A hétvégén már több napsütésre lehet számítani, akár 32-33 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a várható felhőszakadás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hétvégén, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top