Aktuális

Ma is többfelé várható heves esőzés

A várható felhőszakadás miatt 15 megyére és a fővárosra ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Öt megyében és Budapesten a várható heves zivatarok miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Csütörtökön még sok helyen – legkisebb eséllyel a nyugati, északnyugati tájakon – fordulhatnak elő záporok, zivatarok, felhőszakadás, jégeső, esetleg viharos széllökések kíséretében. Az északias szél általában gyenge, mérsékelt marad zivatarmentes időben. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten várható a legmelegebb.

A várható felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében, valamint Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken ismét számítani lehet arra, hogy egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, továbbá a fővárosra a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét további napjaiban, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top