Aktuális

Újabb zivataros hét elé nézünk

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt a meteorológiai szolgálat, két keleti megyében hőség várható.

Hétfőn is folytatódik a fülledt, meleg, nyári idő, de többfelé – főként hazánk középső harmadán – kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, ezeket továbbra is jellemzően felhőszakadás, helyenként jégeső, viharos széllökés kísérheti. Napközben 28-35 fok várható, keleten marad a forróság.

A napi középhőmérséklet a Tiszától keletre még hétfőn is 25 fok körül vagy kevéssel afelett alakul. Emiatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A heves zivatarok és a felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Eleinte főként a középső megyékben, később a másutt is várható zivatar helyenként felhőszakadással együtt érkezhet, általában 25-50, néhol akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Néhol heves zivatar is előfordulhat, amelyet nagyobb méretű jég (akár 2 cm körüli átmérővel) és óránként 80-90 kilométer feletti szélroham kísérhet.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét további napjaiban, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top