Aktuális

“Bűnös vagyok, de véletlen volt!” – vallotta a combinós gyilkos

A férfit nem csak a gyilkosság helyszínének környékén ismerték jól agresszív magatartásáról. Egy nappal a gyilkosság előtt engedték ki az egyik pszichiátriai osztályról.

De hogyan létezik, hogy ez az ember szabadon járt-kelt?! – kérdezi mindenki, aki hallott a pénteki budapesti tragédiáról. (Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Margit híd budai hídfőjénél A. Áron Gergely a villamos alá rúgott egy 74 éves asszonyt, aki azonnal belehalt a sérüléseibe.)

A Blikk információi szerint a férfinek két éve paranoid képzetei vannak, többször ült börtönben. Alig két héttel a gyilkosság előtt még egy vödörrel a fején sétálgatott az utcákon, ezért kerülhetett be a pszichiátriára. A kórházból egy hét kezelés után kiengedték, zárójelentésébe ezt írták: “nem közveszélyes”.

Az Indexnek az egyik szemtanú megírta, hogy a gyilkosság előtt a férfi egy családos apukát rángatott a gyerekei szeme láttára. Mások szerint pedig miután a villamos alá lökte az idős asszonyt, megpróbálta hátratolni a szerelvényeket, közben azt üvöltötte, hogy “tolassanak már hátra, hát alatta van!

A 41 éves elkövető állítólag egy tehetős budai családból származik, jogot végzett, és több nyelven beszél. Ugyanakkor körülbelül tíz éve az utcán él hajléktalanként, családjával nem tartja a kapcsolatot. Legtöbbször a gyilkosság helyszíne mellett, a Budai Irgalmasrendi Kórház környékén látták, szemtanúk szerint többször belekötött már az emberekbe. 

Szintén a Blikk írta meg, hogy a férfi egyik ismerőse azt állította: a férfin sem orvosilag, sem anyagilag, sem pedig emberileg nem lehetett segíteni. “Angliában is volt kint dolgozni, nagyon jól keresett, még telefonon is felhívott, hogy dicsekedjen. Aztán valami haver lelépett a pénzével, s hazajött egy fillér nélkül. Innen pörögtek fel nála a dolgok. Áronnak nem volt betegségtudata, az ő elképzelése szerint nem is volt alkoholista, felháborodott, ha ezt feszegették neki” – írta a közösségi portálon P. István, hozzátéve, hogy az illetőnek szerinte egyáltalán nem voltak tervei. “Egyszer próbáltam vele valami életter­vet készíteni, kértem, írja le, mire vágyik, mit szeretne elérni. Ő erre annyit válaszolt: szeretne két darab SIM-kártyás mobiltelefont, meg egy dömpert a fiának, és hallani sem akart arról, hogy bemenjen valahova albérletbe vagy alkalmi szállásra.”

“Nem vagyok bunyós, rongálok, garázda vagyok, ennyi” – hallható A. Árontól Skrabski Fruzsina dokumentumfilmjében, amelyből az RTL Klub híradója közölt részleteket. A film arról szól, hogyan lett a budai fiatal milliomosból hajléktalan. Készítője, aki jól ismeri A. Áront, a gyilkosság után a következőket posztolta Facebook-oldalán: “Áron, aki ezt a nénit megölte, a gimnáziumban barátom volt. Aztán lassan megőrült. Mindenki próbált neki segíteni, de nem lehetett. Kényszergyógykezelni se lehetett. Ide, a Facebookra is írtam róla, hogy nem igaz, hogy nincs erre megoldás. Áron évek óta hajléktalanként élt, belekötött az emberekbe, volt börtönben többször, hozzánk néha becsengetett. Ma pedig megölt egy embert. Miért kellett ezt megvárni? Miért nem lehet az ilyen embereket kezeltetni? Annyira fáj, hogy ez a tragédia megtörténhetett, és nem tudtam tenni semmit.”

A Budai Központi Kerületi Bíróságon az újságíróknak a férfi a hétvégén ezt nyilatkozta: “Természetesen bűnös vagyok, de véletlen volt!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top