Aktuális

Ma már támad a kánikula – hétvégén 34 fok is lehet

Ugyan pénteken már röpködnek a 30 fokok, viszont továbbra sem búcsúzhatunk el a felhőszakadástól, jégesőtől. A várható felhőszakadás miatt péntekre 12 megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a Dunától keletre inkább napos időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő csapadék, másutt a napsütés mellett ismét több helyen lehetnek záporok, zivatarok, amelyeket felhőszakadás, esetleg jégeső és viharos széllökés kísérhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet 26-32 fok között várható.

Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Ha kíváncsi vagy, milyen időnk lesz a jövő héten, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top