Aktuális

Ma is leszakad az ég

Csütörtökön is többfelé, több alkalommal számíthatunk esőre, az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki.

Az éjjel, hajnalban átvonult zivatarrendszer napközben már szakadozottabbá válik, de elszórtan még mindig többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, melyek környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A Nyugat-Dunántúlon túlnyomóan borult időre van kilátás, másutt az erősen gomolyfelhős időszakok között több-kevesebb napsütés is várható. Napközben a csúcshőmérséklet 24-32 fok közt alakul, késő estére 18-24 fok közé hűl le a levegő.

A várható heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten a felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Ezek közül Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten a várható heves zivatarok miatt szintén másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vajon hétvégén is esni fog, vagy végre beköszönt a strandidő? Ha kíváncsi vagy, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top