Aktuális

Jégeső, felhőszakadás és 33 fok vár ránk

Szerdára az ország nagyobb részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán kezdetben több lehet a napsütés, majd délutántól délnyugat felől ismét egyre több helyen kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Jól fejlett zivatarrendszer is kialakulhat, melyben felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kísérheti a gócokat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14–19 fok, a legmagasabb várhatóan 27–33 fok között alakul.

Tizenkét megyére és a fővárosra felhőszakadás és a várható heves zivatarok miatt is másodfokú, négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetéseket. Ezeken a területen kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökések kísérhetnek, és akár nagyobb jégesőre is számítani kell. Egy-egy felhőszakadás során rövid idő alatt több mint 50 milliméternyi eső is hullhat. Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést jelzett előre a meteorológiai szolgálat.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét második felében, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top