Aktuális

Vádat emeltek egy anyuka ellen gyermeke iskolai hiányzásai miatt

Már az óvodába járatással is gondok voltak.

Kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a Nagykanizsai Városi Ügyészség egy asszony ellen, aki éveken át nem gondoskodott arról, hogy gyermeke rendszeresen járjon óvodába, majd iskolába, veszélyeztetve ezzel a kislány szellemi-értelmi fejlődését.

A most 13 éves kislányt édesanyja Nagykanizsán, Becsehelyen majd Zalakomárban nevelte, de már az óvodába járatással is gondjai voltak. A gyermek 2006 szeptemberétől rövid idő alatt 53 nap igazolatlan hiányzást halmozott fel, ezért az anyát szabálysértési eljárásban figyelmeztették, hogy gondoskodjon a gyermeke rendszeres óvodáztatásáról. Az asszony nem tett eleget szülői kötelességének, a következő évben sem járatta gyermekét óvodába. A mulasztások miatt 2007-ben eljárás indult, de az anya nem jelent meg a tárgyalásokon.

A nő ezután egy ideig járatta lányát óvodába, majd iskolába. A nagykanizsai iskola azonban 2011 elején jelezte, hogy ismét halmozódnak az igazolatlan órák (számuk 168-ra nőtt), ezért a kislánynak évfolyamot is kellett ismételnie. A további mulasztások elkerülése érdekében az iskola engedélyezte, hogy a gyermek a 2011-2012-es tanév második félévétől magántanuló legyen.

A gyermek 2013 szeptemberében a zalakomári  általános iskolába került, ahol már nem lehetett magántanuló, de iskolába sem járt. 2014 februárjáig 246 óra igazolatlan hiányzást halmozott fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top