Aktuális

Dugókra számíthatnak ma a fővárosiak

Jelentős forgalmi változások várhatók ma délelőtt a nándorfehérvári diadal emléknapja és a XII. Duna Ünnepe rendezvényei miatt Budapest belvárosában, egy időre a Lánchidat is lezárják.

Az emléknap programjai miatt hajózási zárlatot rendelt el a Dunán a Megyeri híd és a Március 15-e tér közötti szakaszon kedd délelőttre a Nemzeti Közlekedési Hatóság, ez fél 9 és fél 10 között lesz érvényben. A BKK D11-es és D12-es hajójáratai a zárás ideje alatt nem közlekednek.

Az ünnepi felvonulás miatt a Lánchidat és a Hunyadi János utat is lezárják a forgalom elől. A 16-os és 105-ös busz egy ideig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át jár majd, a 16-os buszt pedig a Széll Szálmán tér felé elterelik. 9 óra 45 perctől 11 óra 45 percig le lesz zárva a főváros I. és V. kerületében a Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Hunyadi János út útvonal.

Több helyen tilos megállni 16 óráig, így például a Kapisztrán tér teljes területén (kivéve az önkormányzat előtt), a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban és a pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában.

A nándorfehérvári diadal emléknapjának programja a Széchenyi István téren kezdődik, majd a résztvevők a Lánchídon vonulnak át Hunyadi János szobrához. A XII. Duna Ünnepe programjainak fő helyszíne a Március 15. tér és az Eötvös tér lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top