Aktuális

Vigyázzatok! Tolvajok járják a strandokat

A hatalmas tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és elsétál vele.

A nyár egyik legtipikusabb, szezonális jellegű bűncselekménye a strandokon elkövetett alkalmi lopás. A tolvajok sokszor nem válogatnak, nem nézik, hogy mit visznek el. Lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként értékesebb tárgyak, márkás napszemüveg, mobil- vagy okostelefon, digitális fényképezőgép, videokamera, laptop vagy éppen pénztárca. Gyakran előfordul, hogy az indítókulcsot is megszerzi az elkövető, és a parkolóból könnyedén ellopja az autót.

Ezért ne vigyetek magatokkal semmilyen értéket a nagyobb fürdőhelyekre, strandokra, vagy ha mégis, ne hagyjátok őrizetlenül. Használjátok a csomagmegőrzőket, vigyázzatok a belépés során kapott karórára (amely belépésre és az értékmegőrző kinyitására is szolgál)! Győződjetek meg minden esetben az öltözőkben lévő szekrények zárt állapotáról! Baj esetén pedig azonnal kérjetek segítséget a biztonsági szolgálattól!

Forrás: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top