Aktuális

Hőség: másodfokú figyelmeztetés az egész országra

Vasárnapra már az ország valamennyi megyéjére első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

A meteorológiai szolgálat azt írja, vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés.  Derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon a déli szél megélénkül, északnyugaton erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között alakul.
Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú, az ország többi területére narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség miatt.
Várhatóan keddig tart a nagy meleg.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a tűző napon, vegye igénybe a hűtött helyiségeket, védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítményekkel.

Hőség: másodfokú figyelmeztetés az egész országra

A szombati 25 ezer után vasárnap 30 ezret megközelítő vendégszámot várnak a budapesti fürdőkben és strandokon, amelyek a hőségriadó miatt egy órával tovább tartanak nyitva, a legtöbb este kilencig.
További időjárási információt az Időkép.hu-n találhattok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top