Aktuális

Egyre többen keresnek munkát az interneten

Hivatalosan kevesebb a munkanélküli, online mégis egyre többen keresnek munkát. Míg a munkanélküliségi ráta egy év alatt jelentősen mérséklődött, az új munka reményében regisztrálók száma folyamatosan nő.

A Profession.hu jelentéséből kiderül, hogy nemcsak a hirdető cégek és a feladott álláshirdetések, hanem a regisztrált álláskeresők száma is nőtt a tavaly júniusi adatokhoz képest. Az oldal online rendszerébe 36%-kal több új pozíció került, az álláskeresők pedig 44%-kal több hirdető állásajánlatai között böngészhetnek. A KSH júniusi adatai szerint hazánkban a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezer fővel csökkent, új munkahelyet mégis sokan keresnek online: a Profession.hu online rendszerébe 18%-kal több felhasználó regisztrált a második negyedévben. Az álláskeresők mellett a cégek is aktívak: 44%-kal több hirdető állásajánlatai közül válogathattunk.

Egyre többen keresnek munkát az interneten

A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat. A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi (36%) és főiskolai (36%) végzettség, valamint az angol nyelv ismerete – a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás. A fejvadász cégek, a Bosch csoport és a CIB Bank mellett a Raiffeisen Bank és az Internet Mall Hungary Kft. ajánlataira jelentkeztek a legtöbben, utóbbi pozíciói az ügyfélszolgálati kategóriát erősítik. A legnehezebb továbbra is adminisztrátori vagy asszisztensi állást találni, ezekre a hirdetésekre ugyanis sok pályázó jelentkezik: átlagban 40.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top