Aktuális

Tikkasztó hőségre számíthatunk

Másodfokú a hőségriasztás a kánikula miatt.

Pénteken is napos, meleg idő vár ránk, az enyhe hajnalt követően, délután már helyenként 34 fokot is mérhetünk. Délutántól frissítő záporra, zivatarra számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 fok között, a legmagasabb pedig 28-32 fok között valószínű.

A tartós kánikula miatt péntek 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. A nagy hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 7 megyére és Budapestre adott ki másodfokú figyelmeztetést péntekre. Ezzel együtt viszont több megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek. A napi középhőmérséklet tartósan 25 fok felett alakulhat Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint a főváros területén, ezért ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Ha kíváncsi vagy, milyen időnk lesz a hétvégén és hány fokos a Balaton, kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top