Aktuális

Megerőszakolt tinilányon gúnyolódnak a neten

Jada, egy 16 éves texasi lány képeivel van tele az internet: van, aki támogatja, van, aki inkább a nyelvét köszörüli rajta. Valaki magyarázza már meg, mi cikizni való van a nemi erőszakon?

Jada nem egy pillanatnyi népszerűséget hajhászó lány, hanem erőszak áldozata. Néhány hete házibuliba ment barátaival, ahol valamit belekevert az italába az őt meghívó srác. Elvesztette eszméletét, meztelenre vetkőztették, majd állítólag megerőszakolták. A képei – amelyeken eszméletlenül hever a földön – gyorsan elterjedtek az interneten. Ennek köszönhetően tudta meg, hogy mi történt vele.

Gyorsan megjelentek azok, akik elkezdtek viccelődni, és Jadát utánzó pózban üzengették, hogy készen állnak az aktusra. Állítólagos erőszaktevője persze lekurvázta és árulkodónak nevezte, a barátai pedig őt támogatva nevetnek Jadán.

Megerőszakolt tinilányon gúnyolódnak a neten

Bár ilyen esetben az áldozatok sokszor a névtelenséget választják, Jada nem ijedt meg tőlük, és hamar támogatókra talált. Nők és férfiak kezükben feliratot tartva, vagy öklüket felemelve fényképezkednek a #IAmJada oldalon, azt üzenve: Jada én vagyok. Vagyis ez bárkivel megtörténhet. Ezzel is elítélve azokat, akik szerint az erőszakon lehet viccelődni.

Megerőszakolt tinilányon gúnyolódnak a neten
Megerőszakolt tinilányon gúnyolódnak a neten

Mi kell még, hogy elhiggyék egy áldozatnak, mi történt vele, és ne vegyék félvállról, mintha csak netes baromkodás lenne? Miért nem támogatja a társadalom egy emberként? Miért hagyják magára? – teszik fel a kérdést amerikai újságírók. Jada ezután magántanuló lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top