Aktuális

A lakó, akinek mindene odaveszett a tűzben: “Nagy árat fizettem”

Eszter mindenét elvesztette, amikor a Kodály köröndön kiégett a műemlék lakóház. Szerdán visszaengedték a lakása ajtajáig. Sokkoló, mi maradt az életéből.

“Nem ér el még az egész az agyamig. Látom a megsemmisült lakásom, látom a porig égett bútoraim, látom, hogy semmim nincs, de mintha még most sem fognám fel teljesen” – mondja Lovasi Eszter, aki mindenét elvesztette a Kodály köröndön álló épület tüzében. Aznap még nevetni is tudott, bármilyen morbid is. Azóta viszont alig alszik, szerdán már remegett.

A lakó, akinek mindene odaveszett a tűzben:

“Fél négykor arra eszméltem, hogy pattog a tető. Szóltam is a tűzoltóknak, de először nem tűnt veszélyesnek. Még meg is kérdeztem, kimenjek-e a lakásból. Ha tud, akkor igen, mondták” – emlékszik vissza Eszter a kedd délutánra. Amikor kiderült, hogy nagyobb a baj, gyorsan összepakolta a macskáit egy sporttáskába. “Mire kiértem a lakásból, már a liftig sem lehetett eljutni, a hátsó lépcsőn rohantam le. Annyira magamon kívül voltam, hogy a kulcscsomómat is benne felejtettem a zárban. Félelmetes látvány volt, a tető papírcsákóként égett.”

Esztert szerdán engedték vissza a lakásába, egészen pontosan a lakásajtóig mehetett. “Egy statikus kísért fel az emeletre, de nem engedte, hogy bemenjek, mert bármikor leszakadhat a tetőről egy izzó fahasáb.” A nő egyelőre nem tudja, mi lesz vele. “Nem fogom fel, hogy egy körömollóm sincs. Volt egy hatalmas tölgyfa komód a lakásomban, akkora, hogy három ember kellett a felcipeléséhez. A helyén csak egy porkupac van. Nem is az értékeimért tudnék sikítva sírni, hanem azokért a dolgokért, amik biztosan nem pótolhatóak: a családi fényképeim, régi iratok, minden, minden elégett.”

A lakó, akinek mindene odaveszett a tűzben:

Ennek ellenére, és talán ez a leghihetetlenebb, Eszter nincsen teljesen kétségbeesve. “Villanófényben látom az életemet. Minden egy másodperc alatt a helyére került: az összes rossz és jó döntésem, az energia, amit feleslegesen fektettem bele dolgokba. Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy minden újrakezdés egy ajándék. Csak ezért túl nagy árat fizettem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top