Aktuális

Ezért élte meg a 106. szülinapját Margit néni

Zákányszék mostanában arról híres, hogy ott él Batki Margit, aki immár 106. születésnapját ünnepelte. Természetesen a hosszú élet titkáról is megvan a véleménye.

A fiánál, Bordányban ünnepelte 106. születésnapját Bernáth Ferencné Batki Margit, akit a delmagyar.hu riportere is felköszöntött. “Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fogok élni – mondta az idős hölgy a riporternek. – Most már a 107. jön!” – nevetett, majd elmesélte, hogy legszebb emlékei közé tartozik, amikor a három gyermeke született, és amikor a fiával (József 82 éves) a saját házukba beköltözhettek 1949-ben.

Fotó: Schmidt Andrea/Délmagyar
Fotó: Schmidt Andrea/Délmagyar

Az édesanya egyedül nevelte fel őt és két lánytestvérét, taníttatta, kiházasította őket. Fia azt is elmondta, hogy Margit néni “elég makacs természetű, és nem szereti, ha valaki hazudik”.

Margit néninek hat unokája, tizenegy dédunokája és két ükunokája van. “Sokat gyalogoltam, sokat dolgoztam és szinte sosem néztem tévét – sorolta Batki Margit, amikor a riporter feltette neki az obligát “mi a hosszú élet titka” – kérdést. Kovács Kriszta arra is megkérte, mutasson magáról régebben készült képeket. Margit néni odaszólt a fiának: “Hozd be azt a képet, ami a szobában van! Azon még fiatal vagyok, csak 70 éves!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top