Aktuális

Sok esővel jön a hétvége

Az egész országra első-, valamint másodfokú figyelmeztetéseket adott ki péntekre a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt a meteorológiai szolgálat.

Pénteken a felhőké lesz a főszerep, sokfelé kell ismétlődő eső, záporok, zivatarok kialakulására számítani. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Élénk, a Dunántúlon és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13–18 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20–26 fok között, keleten néhol kevéssel 20 fok alatt alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Vas és Veszprém megyében várható a legtöbb eső. Emellett az egész országban kialakulhat felhőszakadás is. Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Emiatt ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést, míg a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt. Az északi–északnyugati szél időnként megélénkül, a Fertő tó környékén meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A hétvégi időjárásról bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top