Aktuális

Mi történt a zaklatással vádolt nőgyógyásszal?

Mi történt azóta, hogy néhány nő a nyilvánossághoz fordult, és azt állították, hogy egy nőgyógyász zaklatta őket? Az ügyet az RTL Klub Házon kívül című műsora robbantotta ki, de azóta nagy a csend. Történt-e feljelentés, és nyomoz-e a rendőrség?

Az ügy kipattanásakor még csak hárman voltak, azóta tíznél is többen vannak azok, akik jelentkeztek, hogy velük is hasonló módon bánt a férfi. Az esetet a Patent Egyesület karolta fel, ők nagyjából egy hónappal ezelőtt tettek feljelentést, amire azt a választ kapták, hogy a rendőrség bekéri a konkrét sértettek konkrét magánindítványát. Ez annyit jelent, hogy akik vállalják a “sértetti pozíciót”, azaz akár a bíróságra is elmennek, azok indítványát a Patent Egyesület beadta a rendőrségre. Így három olyan vallomás van, amit a rendőrök fel tudnak használni.

A Patent Egyesület három pontban, szeméremsértés vétségének alapos gyanúja, zaklatás gyanúja, és személyes adatokkal való visszaélés miatt tett feljelentést a rendőrségen, június közepén, amire mindeddig nem kaptak választ. Spronz Júlia, az egyesület vezetője attól tart, hogy a rendőrség a magánindítványra helyezi majd a hangsúlyt. Ilyen esetekben azonban csak a harmincnapos határidőn belüli feljelentésekkel foglalkoznak, míg egy átlagos bűncselekménynél a három éven belüli elévülési idő alatt bármikor elítélhetik az illetőt.

Megkerestük a rendőrséget is. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy VII. kerületi rendőrkapitányság folytat nyomozást az ügyben.

A Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója viszont azt írta nekünk: az ártatlanság vélelme alapján az intézménynek “nem áll módjában az illető munkaviszonyával kapcsolatban bármilyen lépést tenni. Az ügy jellege alapján belső vizsgálat lefolytatására sincs mód, erre csak a rendőrségnek van jogosítványa, de ilyen vizsgálatról tudomásuk nincs”. Az orvost eddig foglalkoztató magánklinika honlapján már nem található meg a nőgyógyász neve a munkatársak között.
Úgy tűnik tehát, még egy darabig várni kell, míg kiderül az igazság. Már, ha kiderül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top