Aktuális

Állatkínzás! 40 éhező kiskutyát találtak Csepelen

Borzasztó szag és látvány fogadta a rendőröket és az állatvédőket. A kölyköket brutális körülmények között tartották.

Negyven, állattartásra alkalmatlan körülmények között nevelt, éhező kiskutyára bukkantak állatvédők egy csepeli raktárban. A kisállatokat dobozokba zsúfolták össze élelem és ivóvíz nélkül.

A rendőrséget az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették az esetről. A járőrök a raktár közelében igazoltattak egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, ahol a kutyákat tartották.

A rendőrök 40 fajtatiszta többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava  kölyökkutyára bukkantak a kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti férfit és nőt állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top