Aktuális

Káosz a parkolásban: nekünk nem sikerült

Teszteltük a mobilparkolást első nap. Ha nem mi vagyunk balszerencsések, akkor pont az van, mint várható volt: káosz.

Elindult az új parkolási rendszer, hurrá! Mondhatnánk, de nem tudjuk, sajnos. Ugyanis hiába kaptam már tegnap napközben sms-t a szolgáltatótól, amiben felhívja a figyelmemet arra, hogy a megszokott módon intézhetem a dolgaimat július elseje után is, két kerületben is megpróbáltam ma a “megszokott módon” indítani a napot, de mind a kétszer visszadobott a rendszer. Annyival, hogy “sikertelen parkolás”. A második és a hetedik kerületben sem tudtam így mobillal parkolni.

A parkolóórákon hétfő estétől kezdték átragasztani az EME telefonszámait tartalmazó matricákat a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. matricáira. És bár a mobilszolgáltatók több helyen is jelezték, hogy káosz várható, úgy tűnik, ez be is igazolódik. Mától a telefonszámok a 810 helyett már a 763-as számmal kezdődnek, ez biztos.

De ne legyünk türelmetlenek: minden új rendszernek időre van szüksége, míg átáll. Mondjuk az biztosan messze van, míg például buszjegyet vagy villamosjegyet vehetünk mobilon, de hátha egyszer ez is eljön. Addig (meddig is?) pedig az a biztos, hogy ha kocsival szeretnénk parkolni, legyen nálunk apró, lehetőleg bőven.

Viszont van egy jó hír: mivel az első nap már élesben megy a buli, az állami cég szerint ma a parkolóőrök toleránsak lesznek. De kedves.

Nektek sikerült ma parkolni? Írjátok meg!

...azonban hiába küldtem el a rendszámomat, akkor is ez az sms jött. mindig csak ezzel a szöveggel
…azonban hiába küldtem el a rendszámomat, akkor is ez az SMS jött vissza, mindig ezzel a szöveggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top