Aktuális

Hétfőn végleg bezár az iWiW

Június 30-án éjfélkor bezár az iWiW. Eddig közel 350 ezren mentették le adataikat a rendszerből.

A felhasználók június 30-án délig egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek.

Május 15-én, a bezárásról szóló bejelentés napján 200 ezer fölé ugrott az addig átlagosan napi 60 ezres látogatószám. Egy hétig volt magas a látogatószám, később visszaállt a bejelentést megelőző állapotra.

Több olyan eset fordult elő az utóbbi hetekben, amikor adathalászattal cégek, vállalkozások hasznot szerettek volna húzni az iWiW bezárásából. Az oldal figyelmeztette is a felhasználóit arra, hogy ne adják ki adataikat, illetve ha mégis megteszik, akkor milyen következményekkel kell számolniuk.

A 12 éve alapított magyar közösségi portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, az idén 10 éves Facebook előretörésének áldozata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top