Aktuális

Lehűlés, záporok, zivatarok – jön a hidegfront!

Vasárnap északnyugat felől egy hullámzó hidegfront közelítheti meg hazánkat, így a délutáni-esti óráktól már záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Konkrétan az egész hetünket végigkíséri majd a változékony időjárás, így a legjobb, ha annyi  D-vitamint szívunk magunkba a hétvégén, amennyit csak tudunk.

Hétfőn nyugat felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, sokfelé várható zápor, zivatar, lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadékkal. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá válik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet Dunántúlon 18 és 23, keleten még 25 és 32 fok között alakul.

Kedden keleten is csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos idő várható, kezdetben északkeleten lehet még zápor. Az északnyugati szél napközben lényegesen gyengül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 26 fok között alakul.

Szerdán a gomoly- és a fátyolfelhők mellett több órára kisüt a nap, estefelé északnyugaton, északon lehet több a felhő, és az éjszaka első felében ott már zápor, zivatar is lehet. A déli szél északnyugaton megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

S hogy hogyan alakul az időjárás a hét második felében? Az Időkép oldalán elolvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top