Aktuális

Nem fogod elhinni, kik ezek!

Mintha átlagos nagyvárosi fiatalok lennének. Mintha ők is "menőzésből" követnék a hipszter trendet, vagy mert hisznek a kreativitás, az egyéniség erejében, és kíváncsiak arra, mások mit tesznek hozzá a világhoz. Ezek a hipszterek azonban mások, mint a többiek.
Megnézem
Összes kép (1)

H8, vagyis kiolvasva HATE, gyűlölet. Ez van a szájuk elé kötött kendőre írva. Ők a nipszterek. Ez a náci és a hipszter szó összetétele: olyan német neonáci fiatalokat takar, akik a mai nagyvárosi trend álcájában próbálják szalonképesnek, sőt “coolnak” mutatni azt, ami elfogadhatatlan.

Már nem ormótlan, fémorrú bakancsokban vonulnak, hanem Converse cipőben és szűkre szabott nadrágban, korábban tarra nyírt fejükön divatosra növesztik a hajukat. Követik a trendet, van neonáci techno, neonáci reggae zene, még saját vegán tévéműsoruk is van. Internetes oldalaik fiatalosak, lazák, üzeneteiket burkoltan fogalmazzák meg. Németországban ma huszonkétezerre becsülik a szélsőjobboldali nézeteket valló emberek számát. Így, álruhában ha elsőre nem is olyan ijesztő, talán még veszélyesebb a gyűlölet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top