Aktuális

Tarolt Ferenc pápa

A vezetők közül az egyházfő Twitter-üzeneteit osztják meg a legtöbben, oldalának 14 millió követője van 9 nyelven.

Barack Obama elnök Twitter-oldalát – amely az amerikai elnöknek a kampány- nem pedig az elnöki oldala – követik a legtöbben (43 millióan). A pápa oldalának 14 millió követője van, utána következik Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök és Narendra Modi új indiai kormányfő, mindkettőjüket mintegy 5 millióan követik.

A Fehér Ház Twitter-oldalának szintén mintegy 5 millió követője van. Ezt az oldalt csak másik három vezető – Erna Solberg norvég kormányfő, Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök és a brit kormány – követi.

A külügyi tárcavezetők közül a francia Laurent Fabiusnek a legkiterjedtebb a kapcsolatrendszere: 91 vezetővel tart kölcsönös kapcsolatot a Twitteren.

Ami a Twitter-üzenetek megosztását illeti, a világ legjobb vezetőjének választott Ferenc pápa a bajnok: spanyol nyelvű üzeneteit átlagosan 10 ezren osztják meg üzenetenként, míg a venezuelai elnök, Nicolas Maduro Twitter-üzeneteit csupán 2000-szer osztják meg.

Ráadásul az egyházfő nagyon aktív, még a foci-vb alkalmából is üzent a híveinek.

12 laza pápai pillanat:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top