Aktuális

A foci-vb miatt szegnek szabályt az iráni nők

A meccs most fontosabb, mint a törvény.

Az iráni nők a férfiakkal együtt nézik a futball-világbajnokság meccseinek közvetítéseit nyilvános helyeken, például éttermekben, kávézókban, ám ezzel megszegik országuk törvényeit. Bár a vendéglátóhelyeket figyelmeztették, hogy ne kapcsolják be a tévéket, ha nők is tartózkodnak a helyiségben, ezt általában nem tartják be. A helyi férfiakat nem zavarja, hogy a nők velük együtt szurkolnak, sokkal jobban érdekli őket a meccs.

“100 százalékkal jobb így. Ez nem történik meg gyakran, nagyszerű lenne, ha többször lenne ilyen” – nyilatkozta a CNN-nek egy nő, Negar Velayi. “Tényleg jobb úgy nézni, hogy egy csomó ember van körülötted, mert ettől még izgalmasabb” – tette  hozzá egy másik nő.

Iránban a nőket egyébként a stadionokban zajló sporteseményekre sem engedik be, hogy elkerüljék a nemek keveredését. Nőjogi aktivisták már többször tiltakoztak ez ellen a szabály ellen, melynek a feloldása sajnos még távoli cél. A koedukált meccsnézésekkel azonban a nők már egy kicsi, de határozott lépést tettek afelé, hogy egy nap a stadionokat is látogathassák.

A foci-vb miatt szegnek szabályt az iráni nők

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top