Aktuális

Te is lehetsz angyal!

Ki ne szeretné megvalósítani álmait? Ki ne szeretne egy éven keresztül valamilyen társadalmilag is hasznos munkában részt venni? A lehetőség bárki számára adott, hiszen a Vodafone Magyarország Alapítvány ismét meghirdeti a Főállású Angyal programot, amelynek három leendő nyertese 2014 őszétől egy éven át dolgozhat az általa fontosnak ítélt társadalmi ügyért.

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is elsősorban olyan pályázatokat vár, amelyek a mobiltechnológia segítségével keresnek megoldást valamely társadalmi problémára. A pályázat nyertesei egy éven át az alapítvány által biztosított versenyképes fizetés mellett dolgozhatnak egy általuk megválasztott civil szervezettel, mint Főállású Angyalok.

Te is lehetsz Angyal!A jelenlegi angyalok közös célja, hogy az iskolai kereteket tágítva színesítsék az oktatást, jelentős lépést téve a társadalmi esélyegyenlőség megteremtése felé. Lipcseiné Takács Nóra a Falusi Porta Tanoda hálózat létrehozásával kívánja népszerűsíteni a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat. Weisz Fanni a jelnyelv és oktatása népszerűsítésén, a siketek számára egyenlő esélyek megteremtésén dolgozik, míg Lencse Máté fő célja a mélyszegénységben élő gyermekek segítése egy online tanulástámogató, kompetenciafejlesztő módszer kifejlesztésével.

A Vodafone Főállású Angyalai számos, azóta is sikerrel működő, társadalmi jelentőségű programot valósítottak meg az elmúlt évek során. Önzetlen munkájuk eredményeképp jött létre többek közt a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődését segítő program (MUS-E Program), amely a művészetek segítségével nevel elfogadásra, önképviseletre, együttélésre, együttműködésre; illetve a fogyatékosokat foglalkoztató védett műhely (Fruit of Care), amely hozzájárul az ott dolgozók egzisztenciális és szellemi jólétéhez egyaránt.

Az idei kampány arca a három jelenlegi angyal egyike, Weisz Fanni. A népszerű siket modellt Vodafone Angyalként ábrázoló óriásplakátokkal május 5-től több budapesti és vidéki helyszínen is lehet találkozni.

A programra a Főállású Angyal alkalmazáson keresztül lehet jelentkezni 2014. május 5-től május 26-ig. Idén a pályázatok leadásának határidejét követően, május 26-tól június 6-ig várják a jelöltekre leadott szavazatokat a Facebook-oldalon, s az elődöntőbe jutott 20 jelölt közül a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma és a külső szakértőkből álló szakmai zsűri állásinterjúk során választja ki a három angyalt.

Te is lehetsz Angyal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top