Aktuális

Akár 600 ezer magyar is dolgozhat külföldön

A legtöbb magyar az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában vállal munkát.

Mintegy 580 ezer magyar ember dolgozott 2013 év végén más európai országokban – derült ki a német cégalapítással foglalkozó szervezet, a kftkreator.hu összesítéséből.

Az Egyesült Királyság mellett Németországban és Ausztriában dolgozik a legtöbb magyar, a többi ország messze leszakadva követi a vezető hármast. A német statisztikai hivatal külföldi állampolgárokat nyilvántartó adatbázisa 135 614 magyar állampolgárságú embert tartott nyilván 2013 év végén. Ez közel 29 százalékkal több, mint az előző évben. Ausztria hasonlóan pontos adatokkal rendelkezik. Az osztrák társadalombiztosítási adatok szerint 63 251 magyar dolgozott hivatalosan Ausztriában.

A vezető hármas legvitatottabb tagja az Egyesült Királyság. A Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint 300 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában a nagykövetségek adatai alapján. Csak az uniós csatlakozás óta mintegy 130 ezer magyar kért hivatalos munkavégzéshez adószámot, így a minisztérium becslése nagyságrendileg helytálló lehet.

A többi országra vonatkozóan már pontosabbak az adatok. A listában Szlovákia (9920), Hollandia (9245) és Spanyolország (8935) következik, de hasonló nagyságrendű a magyarok száma Belgiumban, Írországban és Franciaországban is. További több ezer magyar dolgozik Svájcban, Svédországban és Dániában.

Forrás: kftkreator.hu
Forrás: kftkreator.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top