Aktuális

Túlélési módszerek vizsgaidőszakra

Az egyetem, főiskola alatt évente kétszer is van egy olyan időszak, amikor minden a tanulásról, stresszről szól. Heteken belül kezdődik a nyár eleji lidércnyomás, de bloggerünk tippjeivel kihozhatod magadból a legtöbbet.

Táplálkozz megfelelően!

Sokan nem ügyelnek a vizsgaidőszak alatt a táplálkozásra, van, aki nagyon lefogy, mert alig eszik és van, aki meg folyamatosan nassol. Eleinte én is ilyen voltam, de ezek, akár nem eszünk, akár nassolunk, csak egyfelé vezetnek: egyre kevesebb és kevesebb energiánk lesz, egyre fáradékonyabbak, kimerültebbek leszünk. Nem meglepő, hiszen a szervezetünk szépen, lassan feléli a tartalékait.

Igyál elég folyadékot!

Ha nem iszunk eleget, kiszáradunk, és semmi nem fog megfelelően működni. Igyunk naponta minimum 2 liter folyadékot. Ha energiaitalt vagy kávét iszunk, akkor annyival több vizet, teát, gyümölcslevet is igyunk később. Tipp: a zöld tea és a fekete tea nagyszerű élénkítő, vagy kipróbálhatjuk a mate teát is (én sajnos nem szeretem), vagy a ginseng teát. Ezek mind feldobnak, és serkentik az agyműködést is.

Ügyelj a vitaminpótlásra!

Fontos, hogy szervezetünk megkapja az összes szükséges vitamint. A legjobb, ha frissen, zöldségek és gyümölcsök formájában visszük be, de ilyenkor, ha erre nincs mód, idő, érdemes szedni valamilyen komplex multivitamint.

Még több tippet és bloggerünk titkos módszerét is megtalálod az Inspiráló blogon

Vizsgaidőszak: túlélési módszerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top