Egy hetük maradt a plakátok eltávolítására a pártoknak

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A választás után 3 héttel sok településen láthatók még hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra kihelyezett választási plakátok.
2014. 04. 29. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Egy hetük van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat. A választási törvény szerint a szavazás napja után egy hónapon belül, tehát május 6-án 16 óráig kell eltüntetni ezeket a plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték.

Ha a plakátokat nem távolítják el időben, Budapesten a fővárosi kezelésű közterületeken a fővárosi önkormányzatnak, míg a kerületekben a helyi önkormányzatoknak kell eljárniuk ez ügyekben, ugyanúgy, ahogy az ország valamennyi településén. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló „kampányoszlopokat” helyezett ki a közterületekre, a jelöltek és a pártok ezekre ingyen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat.

Olvass tovább

Hozzászólások