Aktuális

Rejtélyes körülmények között tűnt el egy magyar túrázó a Himalájában

Már a helikopteres keresés is folyamatban van, miután felfedezték, hogy Princzkel Tamás az egyik napról a másikra eltűnt az Everest alaptáborából, de a személyes holmijait megtalálták a szállásán. A túrázó egy éve indult világ körüli útra biciklivel, nemrég a szülei is meglátogatták a Himalájánál.
Princzkel Tamás (Fotó: 4bakancs)
Princzkel Tamás (fotó: 4bakancs)

A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világ körüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborába szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekkingengedélye, pénze ott maradt, és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára, adta hírül a 4BAKANCS hegymászóportál.

Princzkel Dániel, az eltűnt túrázó testvére elmondta, hogy testvére több mint egy éve indult egyedül kerékpárral világ körüli útra, több mint 15 000 kilométert tett már meg. Szüleivel két hete ő maga is meglátogatta és közösen tettek kisebb túrákat a Himalája lábánál.

Nem jött reggelizni, se vacsorázni

Princzkel Dániel tájékoztatása szerint Princzkel Tamás az Everest alaptáborába indult pár napja. Április 20-án Dingbochében (4410 m) szállt meg, aznap este látták utoljára. Másnap nem jött reggelizni, sem ebédelni vagy vacsorázni. A tulajdonos kereste a szobájában, de nem volt ott. Április 22-én a tulajdonosnak már gyanús volt a dolog és értesítette a helyi rendőrséget a túrázó eltűnéséről. Kinyitották a szobáját és akkor fedezték fel, hogy Princzkel Tamás minden felszerelése, személyes holmija ott van. Általános keresést indítottak a környéken, a helikopteres keresés folyamatban van.

A 4BAKANCS felvette a kapcsolatot Szlankó Zoltán hegymászóval, aki jelenleg társaival az Everest alaptáborába tart, hogy ő is beszálljon a keresésbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top