Aktuális

Berlusconi megkezdi a közmunkát

A volt olasz kormányfőnek 168 órát kell ledolgoznia egy Milánóhoz közeli idősek otthonában.

Silvio Berlusconi bejelentkezett a közmunkát kijelölő bírósági hivatalba, és a jövő héten megkezdi az adócsalásért rá kiszabott közhasznú munkavégzést egy Milánóhoz közeli idősek otthonában. Jó magaviselet esetén büntetése kevesebb, mint tíz és fél hónapra csökkenhet.

A közmunkavégzés időszakára vonatkozó 12 pontos szabályzat értelmében az adócsalásért elítélt Berlusconi – aki két hónapja vált el hivatalosan a feleségétől – az olasz szociális szolgálat folyamatos felügyelete alatt lesz. Külön szociális felelős ellenőrzi a munkáját, és rendszeres beszélgetéseket folytat vele.

A volt olasz miniszterelnök kijelölt lakóhelye a Milánó közeli Arcoréban levő villa lesz. Innen jár a villától 50 kilométerre levő otthonba dolgozni hetente egy alkalommal 4 órára. Ez azt jelenti, hogy Silvio Berlusconinak összesen legalább 168 órát kell ledolgoznia a Cesano Boscone településen levő otthonban.

Este 11 óra és reggel 6 óra között Berlusconi nem hagyhatja el az arcorei villát, és nem távozhat Lombardia tartományból. A bíróság engedélyével viszont hetente 2 napra Rómába utazhat politikai tevékenysége végzésére. Nem tarthat kapcsolatot büntetett előéletű és kábítószerfüggő személyekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top