Aktuális

Könyv: még szavazhatsz a legjobbakra!

Az Aranykönyv szavazás a második fordulóhoz érkezett. Az első forduló végére kialakult lista megmutatja, hogy az eladások alapján felállított TOP 50 könyvből, melyek jutottak, az olvasók szavazatai alapján, a TOP 10 kötet közé.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az olvasók részéről idén is óriási az érdeklődés: eddig legtöbben a magyar szórakoztató irodalom kategóriában tették le a voksukat, ezt követi a magyar ismeretterjesztés, majd a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom. A külföldi könyvek között is a szórakoztató kategóriában érkezett eddig a legtöbb szavazat.

 Az Aranykönyv szavazás március 17-től április 14-ig tartó első fordulójában, 5 kategóriában lehetett szavazni, külön a magyar, és külön a külföldi művekre: szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, ismeretterjesztés.

A kategóriánként legnépszerűbb TOP 10 könyvből kirajzolódik, hogy a hazai és a külföldi alkotások közül idén melyek az olvasók körében legnépszerűbb alkotások.

KKÖnyv: még szavazhatsz a legjobbakra!

 
Top 10

Szépirodalom kategóriában a TOP 10-be került D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak műve, rengetegen szavaztak Weöres Sándor Füveskönyvére, de Márai Sándor is két kötettel is szerepel a listán.  A külföldi szerzők között várható volt Paolo Coelho sikere, de Matthew Quick és Timur Vermes is nagyon népszerűek.

Szórakoztató irodalomban is színes a paletta: Frei Tamás mellett a legjobbak között versenyez Lakatos Levente, az újságíró Fejős Éva, és sokak kedvence lett Oravecz Nóra is. A külföldi listán a Dan Brown és Stephen King mellett több kevésbé ismert szerző is bekerült a TOP 10 közé.
Gasztronómia kategóriában Mautner Zsófi Főzőiskoláját a legjobbak között találjuk, de az élbolyban versenyez a klasszikus páros Hemző Károly – Lajos Mari, valamint Ugron Zsolna is. A külföldiek közül nem hiányozhatnak a gasztroguru Jamie Oliver receptjei és Elizabeth Labau desszertkönyvét is rengetegen kedvelik.

Gyermek- és ifjúsági irodalomban a magyaroknál még mindig tarol Leiner Laura, de komoly ellenfélnek mutatkozik Bartos Erika, aki két alkotásával is jelen van a TOP 10-ben, és nagy meglepetésként itt találjuk Zakály Erikát is. A külföldiek között Cassandra Clare három, míg Jennifer Armentrout két könyvvel versenyez.   

Ismeretterjesztés TOP 10-ben találjuk a tavalyi év két nagy szenzációját: Hozleiter Fanny Mosolyka és Csáki Judit kötetét. Nyáry Krisztián történeteinek népszerűsége idén is töretlen, de Vekerdy Tamás, Csernus Imre és Müller Péter könyvei sem maradhattak ki a legjobbak közül. A külföldiek között a hatalmas eséllyel indult Rhonda Byrne műve mellett Christina Lamb – Malala Yousafzai alkotása is sok-sok szavazatot kapott.

Ismeretterjesztő kategóriában, a Nők Lapa Café szerkesztőjének  és állandó szerzőjének könyve is bekerült a legjobb tíz közé, Nagy Réka: Ökonyau – egyszerűen zöld című könyvére (vagy bármelyik más kedvencre) itt szavazhattok!

Az Aranykönyv szavazás második fordulója 2014. április 15-én kezdődik és 2014. április 27. déli 12 óráig tart. A közel két hetes időszak alatt a TOP 10 kötetek közül szavazhatjuk meg, hogy a 2013-ban kiadott könyvek közül, melyek kapják az Aranykönyv díjakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top