Aktuális

Hihetetlen fordulat a Rezesova-perben

Elölről kezdené a pert az ügyészség.

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás indítását kezdeményezte a Pest Megyei Főügyészség az M3-as autópályán 2012 augusztusában négy ember halálát okozó szlovák nő ügyében – erősítette meg a hvg.hu értesülését a főügyészség szóvivője.

Eva Varholiková Rezesovát tavaly novemberben több ember halálát okozó ittas járművezetés miatt ítélte – nem jogerősen – 6 év fogházra Fülöp Ágnes bírói tanácsa. A szlovák nőt ugyanakkor felmentették a közúti veszélyeztetés vádja alól, mivel a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy az ütközés előtt más járművel, majd a Fiattal is “kakaskodott” volna.

Mint Gyugyi Csilla, a főügyészség szóvivője elmondta, a vádhatóság ragaszkodik a vádiratban leírtakhoz, vagyis a közúti veszélyeztetés tényéhez. Ezt a tényállást azonban csak egy új eljárásban lehet megállapítani, ezért indítványozták a másodfokú bíróságnak, hogy utalja vissza első fokra az ügyet (azaz kezdjék újra az egész pert). Az ügyészségi indítvány másik sarokpontja, hogy egyértelműsíteni kell a négy ember halálával járó baleset körülményeit, és ki kell derülnie annak is, miként lehetett volna elkerülni az ütközést, mert mindez nem vált teljesen világossá az elsőfokú eljárásban. A vádhatóságnak az az álláspontja, hogy Eva Rezesová a jelenleginél hosszabb büntetést érdemelne, amelyet fogház helyett börtönben kellene letöltenie.

Eva Varholiková Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba. A Fiat Punto az ütközés után azonnal kigyulladt, és a benne ülő két házaspár meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top