Aktuális

Zivataros, fülledt időnk lesz a héten

A következő napokban többfelé kell számítani ismétlődő záporok, zivatarok kialakulására. Ugyanakkor melegebb, nedvesebb légtömegek áramlanak térségünk felé, melynek köszönhetően enyhébbekké válnak a hajnalok, valamint fokozódik a nappali felmelegedés is.

Kedden reggel a délnyugati tájakon párássá válhat a levegő, helyenként köd is kialakulhat. Többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, legkisebb eséllyel a délnyugati tájakon hullhat csapadék. Enyhe lesz a hajnal, 8 és 14 fok közé csökken mindössze a hőmérséklet, napközben pedig 17 és 22 fok közötti értékeket mutathatnak majd a hőmérők. A szél inkább csak zivatarok környékén élénkülhet, erősödhet meg.

Szerdán is záporos, zivataros időre van kilátás, de ezen a napon kevesebb helyen alakulhatnak ki csapadékot hozó cellák, mint kedden. Hajnalra a nedvesebb légtömegeknek köszönhetően sokfelé párássá, ködössé válhat az idő. Az enyhe reggelt követően 20 és 25 fok közé melegszik délutánra a levegő. Zivatarok környezetében ismét előfordulhatnak élénk, erős széllökések.

Csütörtökön a szerdaihoz hasonló időre kell számítani, elszórtan záporok, zivatarok tarkítják majd a napot. Ezen a napon is mérhetünk ismét 25 fok körüli értékeket a délutáni órákban.

A jelenlegi számítások szerint pénteken ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, időnként a szél is élénk lehet. Helyenként pár fokkal visszaeshet a csúcshőmérséklet, de így is általában 16 és 22 fok közé melegedhet majd a levegő.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top