Aktuális

Először látnak tiszta vizet a gyerekek

Egy projektnek köszönhetően a zambiai gyerekek is tiszta vizet ihatnak, életükben először. A reakcióik elgondolkodtatók.

Képzeld el, hogy naponta majdnem 4 km-t kell gyalogolnod azért, hogy ivóvizet hozz a családodnak. Sok zambiai gyerek ezt teszi – naponta háromszor. Arról álmodoznak, hogy iskolába járjanak. A videó bemutatja, mi történik, ha a faluban bevezetik a tiszta folyóvizet.

A World Vision jótékonysági szervezet mérései szerint több kisgyerek hal meg a szennyezett víztől, mint a HIV-től, AIDS-től és maláriától összesen. Minden nap 1600 gyermek hal meg hasmenésben, mert egyszerűen nem jutnak tiszta ivóvízhez. A kevés, szennyezett víz szegénységben tartja az embereket: a tiszta víz nemcsak életet jelent, hanem lehetőséget arra, hogy a gyerekek iskolába járjanak, hogy a családok megfelelő táplálékhoz jussanak és a közösségek felvirágozzanak.

A történelemben először rendelkezésünkre áll olyan technológia és forrás, amellyel minden gyerekhez tiszta vizet juttathatunk. A World Vision félpercenként juttat egy új emberhez tiszta vizet. A tervük az, hogy a következő 3 évben további 5 millió ember kapjon tiszta vizet. A közösségekkel szoros együttműködésben a tiszta ivóvíz mellett jobb szennyvízkezelő-rendszerek kiépítésén dolgoznak. Így a közösségek saját kútjaikért felelősséget éreznek, rendben tartják és javítják. Az ivóvízprojekt egy 60 éves modellprogram része, amelynek célja egészségügyi, oktatási és munkaügyi feladatok megoldása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top