Aktuális

Visszatér a hideg: akár hózápor is lehet

Ez a hét korántsem a tavaszias időjárás jegyében telik.

Kedden szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Az intenzívebb záporokat jég-, illetve hódara kíséri, a magasabb tájakon hózápor is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A minimum-hőmérséklet 0–7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9–15 fok között alakulnak.

Szórványosan szerdán is lesznek záporok, amelyeket helyenként jégdara kísér, illetve a keleti határ közelében kisebb eső is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban általában 1–6 fok várható, de főként az Északi-középhegységben gyenge fagy is lehet. Nappal 10–15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a déli és a keleti országrészben többfelé lehet eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A szél erős, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul, az Alföldön várható az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet 11–17 fok között valószínű.

Időnként pénteken is megélénkülhet a szél. A déli és a keleti országrészben valószínű felhősebb idő, és főként ott fordulhat elő több helyen eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A minimum-hőmérséklet 3–8, a maximum-hőmérséklet 12–19 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top