Aktuális

Záporos csütörtökre készüljünk

Csütörtökön is többfelé kialakulhat csapadék, és a szél is élénk, erős marad.

Az időjárás mozgalmas jellege csütörtökön is megmarad, ugyanis egy úgynevezett magassági hidegörvény húzódik fölénk. Már kora reggeltől a Dunántúlon több helyen is szükség lehet az esernyőkre. Délelőtt tovább növekszik a felhőzet, és kezdetben inkább esőre, majd idővel egyre inkább záporos jellegű csapadékra van kilátás. Délután a gyakran erősen megnövekvő felhőkből továbbra is többfelé kell számítanunk záporokra, sőt elsősorban a keleti, északkeleti megyékben mennydörgéssel, villámlással, jégdarával kísért zivatarok is kialakulhatnak. A nyugati, északnyugati szél továbbra is gyakran lesz élénk, erős, sőt a Dunántúl északi felén, valamint záporok, zivatarok környezetében továbbra is lehetnek viharos lökések. A hőmérséklet meglehetősen hűvös lesz: a legmelegebb órákban is mindössze 11-16 fokot mérhetünk.

Péntekre ez a hidegörvény távozik, így akkor már több lesz a napsütés, az időnkénti felhősödésből már csak keleten, délkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. Egy-két fokkal erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton kellemes, igazi tavaszi időben lehet részünk, bár hajnalban még meglehetősen hűvös lesz.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top