Aktuális

Felbolydult a kertváros a szelektív kukák miatt

Kertvárosunkba is begyűrűzött a szelektív hulladékgyűjtés, melynek első lépéseként az illetékesek kiszállították az új kukákat. Ez az itt lakó, zömében nyugdíjas korosztálynak egész napos mulatság volt, társadalmi esemény, fesztivál, mert a kukások 8-tól 15 óráig ígérték magukat, ami, valljuk be, elég tág intervallum ahhoz, hogy hosszú távú izgalmakat jelentsen egy olyan helyen, ahol soha nem történik semmi – írja bloggerünk.

A mi utcánk 8 óra 10 perckor már riadókészültségben volt (nyilván hamarabb is, csak én ekkor értem haza a bölcsiből). Akinek egészségi állapota engedte, a kertkapuja előtt álldogált, és húsz másodpercenként belehajolt a közúti űrszelvénybe, nyakát nyújtogatta mindkét irányba: vajon merről jön majd a kukásautó? Egy szűk negyedóra alatt egész kis csoport verődött össze a házunkkal szemközti oldalon, gondolom, ott lakik a fő-fő pletykaelosztó. Engem nem tartott lázban a dolog, csak elromlott a csengőnk, így kénytelen voltam fülelni és időnként kinézni a résnyire nyitott ablakon. Újabb és újabb emberek érkeztek. Volt, aki látni vélte a kukásautót a szomszédos utcában, mások pedig úgy tudták, hogy hozzánk csak ebéd után jönnek majd.

10 óra magasságában előkerült az első kisszék is (ilyet én még csak a Virágkarneválon láttam Debrecenben, ahol aztán tényleg érdemes ülőhelyet foglalni a főutcán már hajnalok hajnalán). Várakozás közben csak úgy röpködtek a találgatások: vajon tényleg mindenki kettőt kap? Kéket is meg sárgát is? Jolika néni kicsit bele is borzongott amikor elképzelte, hogyan fog majd festeni a két színes tartály a rózsalugas mellett, de hát nem tudja máshová tenni őket.

Hány órakor érkeztek meg végül a kukák és hogyan folytatódtak az izgalmak? A teljes cikket a Rejtelmek blogon találod.

Felbolydult a kertváros a szelektív kukák miatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top