Aktuális

Lecsaphat egy-egy zápor, zivatar

A legtöbb helyen 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de azért jó, ha nálunk lesz az esernyő.

Szerdán az ország legnagyobb részén ismét számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de északkeleten délelőtt tartósabban felhős lehet az ég. Elsősorban a Dunántúlon szórványosan zápor, déli részén néhol zivatar is kialakulhat, délkeleten a legkisebb az esélye csapadék kialakulásának. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön az ország nagy részén napos idő várható, délutántól délnyugat felől egyre több fátyolfelhővel. Északkeleten, keleten viszont vastagabb felhőzet is valószínű, és arrafelé helyenként kisebb csapadék is előfordul. A délnyugati szél sokfelé élénk lesz, a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű.

Pénteken az ország déli felén vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést, északon ugyanakkor a napos órák után helyenként erősebben is megnövekszik a gomolyfelhőzet, és zápor is előfordulhat. Az északkeletire forduló szél délután többfelé megélénkül, északkeleten meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Szombaton az ország északi részén gyengén felhős, napos idő ígérkezik, délen viszont többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Az északkeleti, keleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között fog mozogni.

Vasárnap délkeleten, délen többnyire erősen felhős időre számíthatunk elszórtan kisebb esővel, záporral, másutt a változó felhőzet mellett csapadék nem valószínű. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Forrás: met.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top