Aktuális

Tangózz Buenos Aires ritmusára!

Egy fiatal pár gondolt egyet, kiszakított egy szeletet Buenos Airesből és berakta Budapest szívébe. A Barrio del Tango megálmodóival bloggerünk beszélgetett.

Buenos Aires Budapestre költözött, legalább is a Barrio del Tango táncos estéin belekóstolhatunk az igazi argentin pezsgésbe. 
A hely megálmodóival a Spanyol határok nélkül blog szerzője beszélgetett.

 

A tangó több, mint egy tánc

– Mivel foglalkoztatok a Barrio del Tango előtt?
Timi: Ha egy szóban szeretném összefoglalni: emberekkel. Ügyfélélmény-kutatással foglalkozom telekommunikációs területen, sokáig dolgoztam értékesítéssel, ügyfélkapcsolati kollégákkal, fejlesztéssel, minőségbiztosítással kapcsolatos területen. A központban mindig az “ember” volt, annak az izgalmas felfedezése, hogy mitől is él tartalmasabb és boldogabb életet.

Simon: 23 éve vendéglátással foglalkozom, szinte minden voltam már a mosogatófiútól kezdve, kaszinóigazgatón át a TGI Friday’s regionális igazgatójáig. A “tangó kávézó” ötletéhez valószínű ez is hozzájárult.

– Miért pont tangós helyet csináltatok?

Azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb szórakozóhely annyira bevételorientált, hogy közben megfeledkezik a legfontosabbról: a vendégek jóllétéről… sok olyan helyszínről tudnánk mesélni, ami a tangós közösség szívéhez nőtt, majd anyagi okok miatt el kellett költözni onnan jobban fizető célközönség miatt. A Barrio del Tangóban minden arra irányul, hogy az ideérkező tangósok vagy érdeklődők kötetlenül tudjanak táncolni vagy cseverészni a barátaikkal “tangóritmusra”. Természetesen várjuk azokat is, akik nem táncolnak (még), de szeretnének belekóstolni ebbe a hangulatba.

A tangó több, mint egy tánc

– Hogyan mutatnátok be néhány egyszerű mondatban a tangót annak, aki még sosem próbálta?
Az éppen aktuális érzelmi állapotunkhoz illeszkedő tökéletes ölelés keresése, amiben minden problémánk, örömünk, érzelmeink benne vannak és feloldódnak.

– Mely korosztálynak ajánljátok a tangót?
Inkább érzelmi intelligencia kérdése ez, mintsem koré… Kell hozzá egy bizonyos “érettség”, de ez már kamaszkorban is jelen lehet az emberben… felső határ a csillagos ég!

Az interjú folytatásáért és a Barrio del Tango programjaiért kattints a Cafeblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top