Aktuális

Elárverezik Ferenc pápa Harley-Davidsonját

Jótékony célra ajánlotta fel a motort az egyházfő, aki hamarosan Barack Obamával fog találkozni.

Kalapács alá kerül Ferenc pápa Harley-Davidson motorkerékpárja, amelyet a katolikus egyház feje jótékony célra ajánlott fel. A 12–15 ezer eurót érő, 1,585 literes Dyna Super Glide modellt február 6-án a Grand Palais párizsi kiállítási csarnokban bocsátják áruba.

A motorkerékpárt 2013 júniusában, a kultikus márka születésének 110. évfordulója alkalmából kapta ajándékba a katolikus egyházfő, akit az amerikai Time magazin, a francia Le Monde, valamint a brit The Times is az év emberének választott. Novemberben egy külön szertartás keretében a pápa ráírta nevét a kétkerekű jármű üzemanyagtartályára. Az árverezőház szerint nem tudni, hogy Ferenc pápa használta-e valaha is a Harley-Davidsont, de az biztosra vehető, hogy kevés kilométer van motorkerékpárban. A közismerten szerény Jorge Bergoglio Buenos Aires érsekeként főleg a közösségi közlekedést használta.

Elárverezik Ferenc pápa Harley-Davidsonját

A motorkerékpáron kívül árverésre bocsátanak a párizsi aukción egy Harley-Davidson bőrdzsekit is, amelyet szintén szignált a pápa. A tárgyakat a pápa a Caritas Roma katolikus segélyszervezetnek ajánlotta fel, amely a bevételből a római Termini főpályaudvarnál lévő hajléktalanszállóját és ingyenkonyháját újítja fel.

A 2013-as év legjobban öltözött férfijának választott Ferenc pápa egyébként a közeljövőben az amerikai elnökkel fog találkozni. Egyelőre nem tudni, hol és mikor tarthatják meg a találkozót. A keresztény, de nem katolikus felekezetű Obama több alkalommal is elismeréssel nyilatkozott az első olyan katolikus egyházfőről, aki az amerikai földrész szülötte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top