Aktuális

Egészséges kisfiút tettek a hatvani inkubátorba

A Hatvani Albert nevet kapta az az újszülött kisfiú, akit péntek reggel helyeztek el az Albert Schweitzer Kórház inkubátorában.

Egészséges kisfiút találtak a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet csecsemőmentő inkubátorában péntek reggel. Az inkubátor riasztója 9 óra előtt pár perccel szólalt meg, a kisfiú azonnal az újszülöttosztályra került.

„Az újszülött érett, egészségesnek tűnő fiúgyermek, 3150 gramm súlyú, a szülés nagy valószínűséggel 24 órán belül történt. A kórház és a város neve alapján a gyermeket Hatvani Albertnek neveztük el” – tájékoztatott a kórház.

Egészséges kisfiút tettek a hatvani inkubátorba

Az újszülöttet ellátták, a köldökzsinórt cipőfűzővel elkötötték, felöltöztették, úgy helyezték el a kerítés melletti inkubátorban, az udvaron. „Tavaly október 8-án tettük ki a gépet, ez volt az első alkalom, hogy gyermeket helyeztek el benne – mondta el az intézmény pr-menedzsere. – Felvettük a kapcsolatot az illetékes gyámhatósággal, akik a gyermek további sorsát intézik. Várhatóan a kórházból már az örökbefogadó szülők fogják őt hazavinni. Mindenki életében bekövetkezhet, hogy meg kell hoznia egy ilyen döntést, hogy a gyermekét magára hagyja. Akkor inkább így, egy biztonságos inkubátorban tegye ezt meg, hiszen ezzel a gyermek esélyt kap az egészséges életre és szerető családban nevelkedhet” – tette hozzá Pripkó Judit.

Egészséges kisfiút tettek a hatvani inkubátorba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top