Aktuális

Sztár lett Ferenc pápa a Twitteren

Az egyházfőt már több mint tízmillióan követik.

Túllépte a tízmillió követőt Ferenc pápa többnyelvű Twitter-fiókja. A tízmilliomodik követő szombat este fél tíz után olvasta el a fiatalokat házasságra buzdító egyházfő legutolsó, 140 karakteres üzenetét.

A pápai mikroblogot valójában ennél sokkal többen követik, hiszen a retweet funkcióval az egész világon egyszerre hatvanmillió emberrel osztják meg Ferenc pápa üzeneteit.

Ferenc pápa megköszönte, hogy ilyen sokan követik
Ferenc pápa köszönő üzenete

A kezdetben nyolcnyelvű @pontifex Twitter-fiók 2012. december 12-én indult, akkor még XVI. Benedek üzeneteivel. 2013. januárjában további egy nyelvvel, a latinnal bővült. A nyugalmazott pápa lemondása és az új egyházfő megválasztása közötti időben a Twitter-fiók szünetelt. Március 17-én indult újra Ferenc pápa mindennapos üzeneteivel.

A tweetek kizárólag a pápai beszédek, homíliák, dokumentumok idézeteit tartalmazzák. A legtöbben, négymillióan angolul követik Ferenc pápa üzeneteit, 3,1 millióan spanyolul, 1,2 millióan olaszul, arabul több mint 95 ezren, latinul pedig majdnem 180 ezren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top