Aktuális

Bántalmazott istennők a nők elleni erőszak ellen

Arcukon monoklikkal pózolnak indiai topmellek, akik a legismertebb hindu istennők "bőrébe bújtak".

Durga, Szaraszvati és Lakshmi istennők egy családon belüli erőszak elleni figyelemfelhívó kampány főszereplőivé váltak. Arcukon, karjukon zúzódásuk, ütések, sebesülések nyomai, szemük alatt pedig hatalmas monoklik látszódnak. A legismertebb hindu istennőket valójában indiai modellek testesítik meg, Durgáékat ugyanis újrafotózták, újraértelmezve a régi festményeket

A fotók a Bántalmazott istennők című figyelemfelkeltő kampány számára készültek, amely igencsak megosztotta az indiai közvéleményt. Többen kifogásolták, hogy az istennőket is belekeverték a nők elleni, családon belüli erőszak elleni küzdelembe.

A kampány egyik fotója
A kampány egyik fotója

 

A szokatlan kampánynak azonban igenis komoly mondanivalója van: arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben India-szerte egyre nő az erőszakos esetek száma (a nők több mint 68 százaléka családon belüli erőszak áldozatává vált), addig a vallásban istenként imádják a nőket.

Idehaza a pécsi focisták lettek egy most induló, hasonló indíttatású kampány arcai. A PMFC-MATIAS klub sportolói arra akarják felhívni erőszakoskodó társaik figyelmét, hogy a nők bántalmazása megvetést érdemel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top