Aktuális

Magyar fiatalok, akik Amerikában lettek sikeresek

A marieclaire.hu megpróbálja bemutatni, hogy milyen az élet azokban az úgynevezett startup irodákban, amelyeket lelkes fiatalok indítottak el a remény kontinensén, avagy tényleg kolbászból van a kerítés?

A Bridge Budapest nonprofit egyesületet a három legsikeresebb magyar startup, a Prezi, a Ustream és a LogMeIn alapította, hogy a fiatalokat a saját példájukkal is arra ösztönözzék, merjenek nagyot álmodni, továbbá hogy bizonyítsák: kitartó munkával és egy kis szerencsével igenis lehetséges globális sikert elérni Magyarországról indulva. Első lépésként ösztöndíjat hoztak létre a magyar fiatalok számára, amelynek keretében a budapesti, a bostoni és a San Franciscó-i irodáikban fogadják őket, hogy tapasztalatot, inspirációt szerezhessenek, illetve hogy kipróbálhassák magukat a Szilícium-völgyben. Kattints, ha többet szeretnél tudni arról, hogy mi is az a startup, és beleláss egy egészen más világba!

A Prezi
A Prezi új, San Francisco-i irodájában

1. nap

Amikor megállt a troli a Szilícium-völgy peremén, az ezerarcú város egy újabb szegletében találtam magam. Lekászálódtam a buszról félig kihűlt kávémmal, és megállapítottam, hogy egy másik San Franciscóban vagyok. Az eddig meredek, keskeny kis utcák színes házacskáit közepes méretű, kocka alakú épületek, hangulatosan egyszerű kávézók és minimál stílusú éttermek váltották fel. Sokan kutyákkal, kövér bagelekkel a kezükben, ráérősen köszöntötték a hét első munkanapját. A fiatalok longboardon, kávéval a hónuk alatt gurultak be egy-egy nagyobb, gondosan megtervezett téglaépület hatalmas üvegajtaján.  Kattints a folytatásért!

A legfrissebb részleteket keresd a Marie Claire internetes oldalán a www.marieclaire.hu-n! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top