Aktuális

Tudd meg, hányadik leggazdagabb vagy a világon!

Próbáld ki a kalkulátort, és egyből kiskirálynak fogod érezni magad, legalábbis egy nemzetközi összehasonlításban.

Szeretnéd megtudni, milyen gazdag vagy a nyugati társadalomban élve a világ szegényebb országaiban élőkhöz képest? Kattints a Global Rich List oldalra, válaszd ki az országot, ahol élsz, majd írd be az évi átlagjövedelmedet.

Amennyiben havi 146 600 forinttal kombinálva (a KSH szerint ugyanis ennyi volt tavaly a magyarok nettó átlagkeresete) az évi 1 759 200 forintot ütjük be a kalkulátorba, a következők derülnek ki:

– Ezzel az éves bérrel a világ leggazdagabb embereinek a 12,89 százalékában vagy benne, és a 862 262 528. leggazdagabb ember vagy a Földön

– 1 óra alatt 916, 25 forintot keresel, miközben Zimbabwében egy átlagember mindössze 77,75 forintot

Tudd meg, hányadik leggazdagabb vagy a Földön!

 

– Míg te az 1 759 200 forintot 1 év alatt keresed meg, addig egy indonéz dolgozó 16 év alatt

– Neked csupán 7 percet kell dolgoznod, hogy megvehess egy doboz kólát, míg egy indonéznek körülbelül 2 órát

– A havi fizetésed 73 orvos havi bérét fedezné az afrikai Malawiban

Most már gazdagabbnak érzed magad? – teszi fel a kérdést a kalkulátor, sőt egyből lehetőséget biztosít neked, hogy ugyanazon a felületen adományozhass is.

Október 16-17-én az Élelmezési Világnap és a Szegénység Elleni Küzdelem napja van. Ebből az alkalomból a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kiemelt ételosztással várja a rászorulókat a Blaha Lujza téren (12 órakor). A Krisna-hívők az Ételt az Életért Program keretében arra a rendkívül ellentmondásos helyzetre kívánják felhívni a figyelmet, hogy míg a világ számos pontján milliók éheznek, és naponta ezrek vesztik életüket az élelem hiánya miatt, addig az úgynevezett jóléti társadalmakban a felesleges  élelmiszermaradék tonnái kerülnek a hulladékba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top